IMS og Triggerpunkt

Young woman getting acupuncture treatment in therapy room

Et triggerpunkt er et ømt og smertefullt punkt i en stram muskel eller fascie, de omtales gjerne som myofascielle smertesyndromer. I TKM (tradisjonell kinesisk medisin) er dette stagnasjon av Qi og Blod. Triggerpunktet er som regel hyperirritert og de kan også gi autonome forstyrrelser som strålinger, nummenhet og prikking ut i armer og bein. Spenninger bak på skulderbladet kan gi referert smerte ut i armen.

Triggerpunkt i nakke og skulderblad kan føre til hodepine, og punkter i korsrygg og sete kan gi utslag som isjiaslignende smerter. Et triggerpunkt kan være både aktivt og latent, de aktive gir smerter.

Hypersensivitet eller muskelforkortninger egner seg bra for IMS-behandling (intra-muskulær behandling), det palperes etter ømme, såre triggerpunkter eller såkalte motorpunkter og nålene settes her. Uten behandling kan dette føre til slitasjeplager, som senebetennelser og leddplager.

Nåler med hylse benyttes gjerne ved triggerpunktakupunktur og IMS. De mest brukte nålene med hylse er 0,30 x 30mm, 0,30 x 50mm og 0,30 x 75 mm

Del innlegget

Skroll til toppen